Ark Park VR: Jurassic Park-os dinoszaurusz simagató

Sokunk gyermekkori álmát válthatja valóra az Ark Park, amely egy olyan VR játék, amellyel a Jurassic Parkban érezhetjük magunkat. Visszarepít minket az időben egészen a dinoszaurusz korig.

A Studio Wildcard jelentette be, hogy a Snail Games fejlesztőivel szoros együttműködésben a virtuális valóságba is elhozzák nekünk a dinoszauruszokat. A parkot felfedezhetjük a gyalog, járművel és ha úgy adódik, akár egy dinó hátán is. Ezeken a kirándulásokon egyedül vagy multiplayer módban, a barátainkkal is részt vehetünk.

Míg barangolunk az őslények között, úgynevezett Gene Cube nevű tárgyakat találhatunk szerte a világban, amikből később új, értékes lényeket zsebelhetünk be. Bár konkrétan nem árulták el a fejlesztők, hogy mi egyebet kell még csinálni a génkockákkal, annyi biztos, hogy a gyűjtögetésen túl az eszünket is be kell vetni az őslény vadászatban.

ark park vr játék

A génkockáknak köszönhetően a vad dinoszauruszokat úgymond fejleszteni tudjuk és létrehozhatunk szelídített példányokat, amikkel interakciókat hajthatunk végre saját, magán simogatónkban, és etethetjük is őket a nélkül, hogy mi magunk válnánk vacsorává.

A simogatóban elhelyezett állatok külsejét kedvünk szerint módosíthatjuk, továbbá készíthetünk róla fotókat a Snap módban, ahol még szelfibotunk is van. Ennél a pontnál kapcsolódik össze az Ark Park, a Survivol Evolved és a Scorched Earth játékokkal. Utóbbi kettőből ugyanis átköltöztethetjük a különböző lényeket, az Ark Park simogatójába.

ark park vr játék

A játékban lesz lehetőségünk egyébként a dinók kidekorálására is az ARK: Survival Evolved-ból ismerős warpaint rendszert használva, de az ott és az ARK: Scorched Earth-ben megszerzett lényeinket is átmenthetjük a parkba.