Párizsban VR mozit nyitottak

Oculus Rift, HTC Vive és Playstation VR szemüvegekkel is bele lehet merülni a virtuális valóságba a Párizsi VR moziban.
A párizsi MK2 mozi különtermében a legkorszerűbb virtuálisvalóság-felszerelésekkel 20 és 40 percre lehet belefeledkezni a mesterséges világok nyújtotta kalandokba.

A mozi innovatív ötlete arra alapult, hogy a legtöbb ember nem engedhet meg magának még egy szimpla VR-szemüveget sem, nemhogy egy olyan komplett felszerelést, mint a Birdly repülésszimulátort, a most tesztüzembe helyezett különteremben viszont legalább kipróbálhatják az ezek nyújtotta élményt.

Olyan játékokkal is lehet játszani Az MK2 különlegesen kialakított, csaknem háromszáz négyzetméteres termében , mint a Homebound Joyride, The Climb, Space Pirate Trainer vagy a Star Wars Battlefront: Mission X-Wing VR, de VR filmeket is lehet nézni, sőt a Birdly segítségével akár Manhattan fölött röpködni, vagy a Holodiával evezősversenyen részt venni.

Egyszerre 12 ember VR-ezhet a hatalmas ablakokkal, magas mennyezettel meglehetősen tágas érzetet keltő teremben, a középen elhelyezett kör alakú, képernyőkkel felszerelt konzol körül. Külön technikai személyzet foglalkozik a játékokat futtató MSI számítógépek karbantartásával (ezekben NVIDIA GeForce 1080 grafikus kártya és Intel Core i7-6700K processzor jeleníti meg a látványt).

A legélvezetesebb a Birdly szimulátor lehet, amire felfeküdve, kezünkkel csapkodva madárként röpködhetünk miközben arcunkba szelet fúj egy ventilátor. A tulajdonosok azt tervezik, ha elég népszerű lesz az új moziterem, a MK2 mozilánc más mozijaiban is kialakítanak hasonló VR-központokat.

Tagged with