Kézmosást tanító VR app nyert innovációs díjat


Az Interclean a tisztítóipar egyik vezető rendezvénye, ahol több kategóriában díjazták a leginnovatívabb egészségügyi és higiéniai fejlesztéseket. A Tork VR Clean Hands – az egészségügyi dolgozók számára kifejlesztett kézhigiéniai tréning applikációja – lett az Innovation Awards úgynevezett kapcsolódó termékek / szolgáltatások kategóriájának nyertese. A zsűrit teljesen elvarázsolta ez az újszerű módszer, ami egy tökéletes megoldás a kézmosás oktatására.

A VR alkalmazás lehetővé teszi a használójának a WHO “a kézhigiénia 5 momentuma” egészségügyi kézhigiénés protokoll előírásainak gyakorlását valódi élethelyzeteken keresztül, ezzel rutinszerűvé téve az akár életeket is mentő kézhigiéniai szabályok betartását az egészségügyi intézményekben.

A Tork VR Clean Hands gyakorló/oktató applikációt az egészségügyben dolgozó szakemberek mindennapos kihívásaihoz igazítva fejlesztették. A fejlesztő cég korábbi kutatásából kiderül, hogy az egészségügyi szakemberek 80%-a szeretne javítani a kézhigiénia szabályok betartásán. A kézhigiénés képzés hagyományos formáit azonban gyakran nem találták elég érdekesnek, látványosnak. A kézmosás virtuális világba történő áthelyezésével a kutatások szerint jelentős javulás érhető el a tanulási eredményekben, miközben ez a tanulási mód lehetővé teszi, a szabályok gyakorlását bárhol és bármikor.
Kép: www.torkusa.com/torksolutions/vr-and-e-learning/hand-hygiene-vr

Tagged with