A Google kiterjesztett valóság alapú mikroszkópot állít elő a rák diagnózisához

A Google Cloud az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumával (DoD) együttműködve egy kiterjesztett valóság / augmented reality (AR) mikroszkópot fejleszt a rák diagnosztizálására.

A Defence Innovation Unit (DIU) projektje szélesebb körben magában foglalja egy mesterséges intelligenciával támogatott digitális patológiai megoldás prototípusának elkészítését a kiválasztott DoD létesítményekben.

Állítólag a vizsgáltak eredményeinek közel 5%-át tévesen diagnosztizálták. A DIU-Google Cloud projekt célja tehát a diagnózis pontosságának javítása.

Az AR mikroszkóp az mesterséges intelligencia AI-alapú információkat nyújt az orvosok számára, akik ezáltal új továbbfejleztett rákfelismerési eszközöket kapnak. Ez magában foglalja a Google olyan eszközeit, mint a TensorFlow, a gépi tanulási modellek szállítására szolgáló keretrendszer, valamint a Google Cloud Healthcare API az adatvédelem érdekében.

Az egészségügy a Google Cloud három fő ágazatának egyike, a kiskereskedelmi és pénzügyi szolgáltatások mellett, miközben a virtuális és a kibővített valóság használata egyre nagyobb hatással van az egészségügyre. Júniusban például egy tanulmány feltárta, hogyan segíthet a kiterjesztett valóság / AR a gerincsérülések vizualizálásában.

“A rák hatékony kezeléséhez a sebesség és a pontosság kritikus fontosságú” – mondta Mike Daniels, a Google Cloud egyik alelnöke.

Kép és cikk forrása: https://virtualreality-news.net/news/2020/sep/04/google-to-produce-augmented-reality-based-microscope-for-cancer-diagnoses-in-dod-project/