Megjelent a Lenovo VR szemüvege/VR headset-je

A 2017-es CES kiállításon, konferencián mutatta be a Lenovo a VR headsetjét, VR szemüvegét ami jelenleg a legkedvezőbb árú a PC VR headset-ek piacán. Megjelenésében nemigazán tér el a versenyársaitól. Viszont kényelmesebb :) Könnyebb mint az Oculus Rift és a HTC Vive és a különálló fejpánt segíti a váltást a virtuális és a tényleges valóság között.

lenovo vr szemüveg

A kijelzője egy pár 1440×1440-es OLED képernyő. A VR szemüveg lencséje kompatibilis a HoloLens applikációkkal is, hiszen a Microsoft-éhoz hasonló technológiával készült.

A Lenovo VR headsetjének egyik legérdekesebb része az elején lévő két beépített kamera. Ezek segítségével olyan a szobára skálázható virtuális élményben lehet részünk, mint amilyet a Vive headsetjénél is élvezhetünk, csak sokkal kevesebb macerával. Valószínű, hogy ezek a kamerák képesek lesznek élő adást is sugározni az eszköz kijelzőire.

Viszont a Lenovo VR szemüvege nem lesz kompatibilis az Oculus Rift vagy a HTC Vive applikációkkal, de tervez saját VR szoftvert a készülékhez. (Ezt még nem mutatták be a konferencián.)

lenovo vr headset