Oculus Touch – kontroller az Oculus Rift VR headsethez

Az Oculus Touch kontrollerek figyelik a pozíciót, vagyis már fizikálisan lehet majd mozogni a virtuális terekben. A mozgásérzékelővel felszerelt kontroller a Rift felhasználók számára lényeges egyszerűséget jelenthet a játékok irányítása során. A remek designnal rendelkező eszköz egy két részre szedett hagyományos kontroller, amibe a már mozgásérzékelőt is beépítettek.

oculus kontroller

oculus touch


Tehát az Oculus Touch vezérlő egy modernebb, kifinomultabb verziója az eredeti kontrollereknek, amelyekkel a Rift érkezett a piacra kerüléskor. Célja a felhasználói kezeinek ténylegesen a virtuális valóságba emelése. A termék belső szenzorai és külső érzékelőtömbje képesek követni a kéz és ujjak térbeli pozícióját, ezt pedig az eszköz kommunikálja a szemüveg és a gép felé.
oculus touch

oculus kontroller


A vezérlőt nem kell folyamatosan markolni, az ujjak kiegyenesítésekor szépen egyensúlyban marad majd a kezeken. A Touch egy sokkal természetesebb leképezését valósítja meg a kezünknek és simábban közvetíti majd valódi mozdulatainkat a játékba.

Az Oculus Touch egy új, fejlettebb és kényelmesebb irányítást fog biztosítani a játékosok számára a VR környezetben, így természetesen a VR élmény is javulni fog az olyan esetekben, mint például a Portal vagy a fegyveres, lövöldözős játékok.

oculus kontroller

oculus kontroller


A biztonságos használatáról csuklópánttal gondoskodnak, az eddigi tesztek pedig átlagon felüli precizitásról számolnak be. A gombok elrendezése, vagyis inkább a rajtuk található betűk továbbra is az Xbox One szellemiségét követik.