A VR biztonságossá teszi a vezetés megtanulását

A virtuális valóságnak köszönhetően biztonságossá válik a kezdők vezetés tanulása.
a „Samsung Drive” VR-alkalmazást Az ÖAMTC Fahrtechnik és a Samsung közösen fejleszti annak érdekében, hogy a tanuló vezetők a Samsung Gear VR és a virtuális valóság segítségével biztonságos környezetben tanulhassák meg, hogy milyen komoly következményei vannak a helytelen viselkedésnek és azt, hogy hogyan reagáljanak a közúti balesetveszélyekre.

gear vr

Komolyan veszélyezteti a jármű vezetőjét, az utaokat és a közlekedés résztvevőit az okostelefonok és más eszközök zavaró hatásai. Ezt alátámasztja az ÖAMTC 2015-ben készített tanulmánya is, miszerint, ha valami más eltereli, megzavarja a sofőr figyelmét, akkor 76 százalékuk nem tud időben megállni egy váratlan akadály előtt. A rutintalan, fiatal vezetők a kiemelten a veszélyeztetett csoportba tartoznak.

Éppen ezért fejlesztette ki közösen a Samsung és az ÖAMTC Fahrtechnik a „Samsung Drive” VR-alkalmazást. A Samsung Gear VR szemüveg segítségével a felhasználók megtapasztalhatják, hogy milyen könnyen balesethelyzetbe kerülhetnek, és szembesülhetnek a lehetséges következményekkel.

Az utakon előforduló veszélyes helyzetekről teljes mértékben valósághű, 360°-os tartalmat nyújt a VR technológia.
A Gear VR szemüveg használatakor a felhasználó a kormány mögött találja magát. Így a tanuló vezetők biztonságos és virtuális környezetben tapasztalhatják meg többek között az okostelefonok figyelemelterelő hatásának veszélyeit.

A Samsung Gear VR-t 2017 nyarától képzési célokra fogják használni az ÖAMTC Fahrtechnik központjaiban zajló kötelező képzések során. Az év során a VR oktatófilmbázisát további témákkal egészítik ki, mint például „vezetés a te szemeddel”, „így nézz át helyesen a vállad fölött” vagy „hogyan nézzünk körül motorozás közben”.