A VR pornó megnehezíti a pornószínészek dolgát

Robbanásszerűen nő a VR, virtuális valóság pornó iránti érdeklődés. Már jóformán nincs is olyan szexfilm megosztó weboldal, ahol ne lenne 360 fokos vagy vr technológiával készült film. Eleinte elég furcsa volt a színészeknek az ilyen technológiához való filmforgatás.

1151449

Két szempontból is eltérő a vr pornó filmek forgatása. Egyrészt sokkal több kamera és ketrec szerű állvány előtt kell teljesíteni. Valamint a virtuális pornóhoz szükséges technikai felszerelés, vagyis a speciális kamera állítólag elég nehéz, ennek okán a pornósok egyre gyakrabban panaszkodnak arra, hogy fáj a hátuk egy-egy hosszú forgatási nap után.

behind-the-scenes-of-tori-blacks-virtual-reality-porn-debut-body-image-1452182899-size_1000

A legtöbb VR-pornó stabilan a férfi szemszögéből játszódik, körülötte mozognak a női vagy épp a további férfi partnerek. A stabil pontot jelentő színésznek sokszor egy nehéz, ingatag szerkezetet kell viselnie. Erre van rögzítve az a speciális kamera, ami lehetővé teszi a különleges felvételi módot.

Egy figyelemre méltó érdekesség:Az ilyen jellegű filmek nagyrésze csak 180 vagy annál kisebb betekintési szöget engedélyez. Ennek pka: Valószínűleg lehangoló lenne, ha a filmbe éppen belemerülő néző az akció közben hátra fordítaná a fejét és meglátná az unottan dolgozó stábot :)

Tagged with