Lakberendezés a VR segítségével

Gyorsan terjednek a Virtuális valóságot kiterjesztő szemüvegek. A “VR őrületet” az egyik legnagyobb bútorgyártó is igyekszik meglovagolni. Az IKEA is beállt a VR appot készítők sorába. (A legnagyobb gyártóknak van saját VR szemüvege, de olyanok is vannak amelyek bármilyen mobillal működnek.(Mobil VR szemüveg.))

vr lakberendezés
Az IKEA VR Experience képes arra, hogy a gyerekek szemszögéből is megmutatja, hogyan fog kinézni a berendezés /Fotó: IKEA-Steam

Az applikációval és egy mobil VR szemüveggel mindent pontosan előre lehet tervezni, és látható is képen, hogy miként fog kinézni! Egyenlőre tesztelés alatt áll a szoftver, aminek a neve IKEA VR Experience, így még csak kevés termék közül választhatunk. Jelenleg a Steamen keresztül lehet letölteni az applikációt, ami a HTC Vire szemüvegekre van optimalizálva. A fejlesztők azonban azt ígérik, hogy augusztusra minden platformra elérhetővé teszik.

A bútorok színe és anyaga változtatható, így akár a jövőben már a bemutatóterembe sem kell elmennünk akkor, hogyha csak úgy “IKEA-zni” szeretnénk.