ProjecEVO:AR headset Microsoft és az Intel együttműködéssel

A Microsoft a 2016-os WinHec konferencián jelentette be a Project Evo nevű kezdeményezést: a Microsoft és az Intel összeállt, hogy tudásukat megosztva létrehozzanak egy Mixed Reality technológiát, amely keretében a cég partnerei által készített VR-szemüvegekkel egy kiterjesztettvalóság-szerű élmény fogad minket a virtuális térben.

Ez a technológia azért kapta a Mixed Reality nevet, mivel alaphelyzetben a virtuális térben – ami lehet egy szoba vagy bármi más – megjelennek hologramszerű elemek, úgy, mint a HoloLensben. Ezt úgy kell elképzelni, hogy megnyithatunk egy böngészőt, különböző alkalmazásokat és holografikus játékokat a virtuális térben.

A Project Evo headsetek sok olyan, a Microsoft által fejlesztett szolgáltatással is kompatibilisek lesznek, mint a Windows Hello és a Cortana.
AR szemüveg
Ezeknek az eszközöknek a hardveres erőforrásigénye jóval alacsonyabb lesz, mint amennyi a konkurens szemüvegekhez szükséges, így egy középkategóriás Windows 10-es PC is elegendő lesz a meghajtásukra. A Project Evo headsetek gyártásában már az Acer, az Asus, a Dell, a HP és a Lenovo is részt vesz, így hamarosan el leszünk árasztva ilyesfajta eszközökkel.