SENSO kesztyű – az új VR kontroller

A Senso egy új virtuális valóság kesztyű, ami lehetővé teszi, hogy mindegyik ujjad úgy működjön a vr világában, mint a valóságban. A Senso kesztyűk használatával nincs szükség külön kontrollerekre. Az érintés érzetét az ujjanként elhelyezett rezgő motorok biztosítják, ezért a virtuális világban is érezheted a tárgyakat amiket megfogsz. A kesztyű kamerák nélküli IMU-alapú rendszerrel működik, ezért nem kell egy külön külső érzékelő a mozgáskövetéshez, mint például a HTC Vive VR Szemüveg vagy az Oculus Rift esetében.

A Senso-n kesztyűnként 7 IMU szenzor van, beleértve a központi 9DOF IMUU 9 irányú rendszert. Ezek mellé egy egyedi szoftvert készítettek, ami lehetőséget biztosít arra, hogy ne kegyen eltérés a pozicionálásban.

A kesztyű vezeték nélküli és 150 mérésre képes másodpercenként (150 FPS) és kisebb, mint 10 milliszekundum késési idővel (latency) rendelkezik a Bluetooth Low Energy technológiája miatt. A beépített akkumulátorok nak köszönhetően 10 órát tud működni egy feltöltéssel.

vr kesztyű

A Senso kesztyű technológiája már majdnem teljesen kész, a cég már elkezdte árulni a fejlesztői változatokat.

A Senso fejlesztői a fogyasztói piacra koncentrálnak, hiszen a vállalat célja nem csak az, hogy VR kesztyűt készítsenek, hanem az is, hogy mindenki számára elérhető legyen! A fogyasztók részére a kesztyűt 2017. második negyedévében kezdik el árusítani, az ára vélhetően egy darab kesztyű esetében 180 USD, egy pár kesztyű esetében 300 USD lesz.

A jövőben elvileg a SENSO programja nyílt forráskódú lesz, aminek a segítségével bármilyen fejlesztő bele tudja programozni a Senso kesztyűk támogatását a saját szoftverébe.